PVC Prozori

Kakav god da vam je pogled sa prozora u stanu, prozori su svakako jedan od najbitnijih elemenata
svakog doma. Ram prozora igra odlučujuću ulogu u protoku energije i u isplativosti termalne izolacije.
PVC prozori imaju vrhunske rezultate u poređenju sa aluminijumskim i drvenim prozorima kada je u pitanju smanjivanje troškova hlađenja i grejanja. 

Pritom prozori od PVC-a pružaju i sjajnu zvučnu izolaciju, svaki korisnik koji sa drvene stolarije pređe na PVC će primetiti osetnu razliku kada je u pitanju zaustavljanja spoljne buke. Ugradnja PVC prozora je ulaganje u vašu privatnu oazu mira i tišine, nešto što je potrebno svakom čoveku, a neophodno svima koji žive u bučnim ulicama gde se nalaze kafići, klubovi, škole, fabrike ili kada su u pitanju prometne saobraćajnice. 

Naravno, prošlo je vreme kada su prozori postojali samo da bi obezbedili dovoljno svetlosti u prostoriji, pružili izolaciju i omogućili adekvatno provetravanje vazduha. U savremenoj arhitekturi oni su mnogo više od toga.

Prilagodljivi PVC profili Aluplast profili za prozore i proizvode se u različitim oblicima i veličinama, u skladu sa veoma raznovrsnim zahtevima korisnika, tako da je praktično moguće napraviti svaki oblik prozora: pravougaoni, trouglast, lučni ili ovalan. Ovo je je posebno važno kada se renoviraju stare zgrade ili kuće i kada je važno da fasada ostane vizuelno nepromenjena, te se otvor na kojem se nalazio drveni profil može popuniti korisnijim, modernijim PVC prozorom bez dodatnog rušenja zidova.

Način ugradnje i sama priroda i postojanost ovog materijala osigurava da u blizini prozora više neće biti blage promaje koja se oseća kada su drveni ili stari metalni prozorski profili zatvoreni.


Najčešće kritike na račun PVC prozora jesu da ovakav tip prozora ne odgovara starim građevinama i da zbog bele, fabričke boje kuće izgledaju nakaradno ili sterilno, ali to su reči nedovoljno informisanih ljudi jer se PVC prozori mogu napraviti u preko 50 boja. PVC prozori se mogu izraditi u brojnim dezenima, kao i u teksturama drveta i aluminijuma, što može zadovoljiti ukus i onih najprobirljivijih. Boje Aluplast stolarije su veoma postojane i otporne na razne vremenske uticaje, ne blede, a ne mogu ih narušiti ni smog, ni vlaga, ni jako sunce, ni uporna kiša.

Pored toga što garantuju postojanost i to da ćete za nekolika godina imati isti proizvod za koji ste izdvojili novac, nećete morati da posvetite pažnju, ali i dodatne prihode za održavanje prozora napravaljenih od PVC-a. Za razliku od drvenih prozora kojima se mora posvetiti ozbiljna pažnja, lakirati ih i šmirglati sa vremena na vreme, PVC prozore je dovoljno prebrisati običnom krpom.

PVC prozori su zdravi, trajni, pouzdani i predstavljaju najbolji odnos kvaliteta i cene na svetskom kao i na našem tržištu. Drveni i aluminijumski prozori su značajno skuplji, a pritom uz prve dolaze i navedene komplikacije i obaveze.

Pored toga, PVC prozori su i lideri sa stanovišta ekologije, jer ih je moguće reciklirati, a pritom se korišćenjem PVC prozora štede šume, pluća naše planete.

Prozori napravljeni od Polivinil hlorida (PVC-a) su postali dominatni kako na domaćem, tako i na svetskom tržištu, uverite se i sami zašto je tako.

U našoj ponudi se nalaze sledeći prozori:

  • Jednokrilni
  • Dvokrilni
  • Trokrilni
  • Četvorokrilni
  • Fiksni elementi