Prozori za ravne krovove

Sa VELUX prozorom za ravan krov možete da transformišete i poboljšate bilo koji prostor. VELUX prozor za ravan krov dodaje svetlost i vazduh koji su vam potrebni i pruža vam moderan i atraktivan dizajn dok istovremeno ispunjava sve tehničke zahteve.

 

Krovni prozori

Mi dizajniramo proizvode za sve vrste zgrada i sve vrste funkcija. Pogledajte kompletan izbor VELUX krovnih prozora.

 

Svetlosni tuneli

VELUX svetlosni tunel savladava sve prepreke i koristi prilagodljivu refleksivnu cev da usmeri dnevnu svetlost u svaki ugao vašeg doma. Rezultat je svetliji i udobniji prostor za život.

Održavanje drveta

Drvo je premazano zaštitnim i završnim slojem u fabrici i može da se čisti običnim sredstvima za čišćenje u domaćinstvu. Mora da se prefarba najmanje na svake četiri godine i kad god je potrebno. Prozori izloženi jakoj toploti, jakoj sunčevoj svetlosti i/ili posebno visokom nivou vlage (npr. u kuhinji ili kupatilu) moraju da se premažu najmanje na svake dve godine.
Održavanje površine: Skinite površinski sloj (lak ili boju). Postarajte se da površina bude čista i suva i nanesite osnovnu boju na drvo. Kada se osuši, nanesite sloj akrilnog laka/boje na vodenoj bazi (uvek se pridržavajte uputstava proizvođača). Primenite isti metod na zahvaćenim površinama ako su lak/boja oštećeni. VELUX nudi komplet za popravku sa originalnim lakom ili bojom za popravljanje. 

Kada tretirate drvo, važno je da pokrijete zaptivne gume da biste sprečili da se lak/boja preliju na zaptivne gume, jer će to ukrutiti/očvrsnuti zaptivne gume i narušiti njihov efekat.

Čišćenje stakla

Da biste očistili spoljno staklo, zarotirajte krilo za 180 stepeni. Krilo mora da se fiksira na mestu povlačenjem reze za fiksiranje u otvor za rezu u dnu bočnog rama. Ova bezbednosna funkcija oslobađa obe ruke za čišćenje. Staklo očistite mekom, čistom krpom/jelenskom kožicom/neabrazivnim sunđerom koji ne ispušta vlakna ili čistim brisačem za prozor koji nema metalne delove. Za čišćenje stakla obično je dovoljna čista voda. Možete da koristite i obična neabrazivna sredstva za čišćenje u domaćinstvu. Za čišćenje stakala je najbolja meka voda. Zato u oblastima sa tvrdom vodom dodajte malu količinu deterdženta da biste omekšali vodu ili obrišite višak vode nakon čišćenja.

Čišćenje filtera za vazduh

 
Filter za vazduh može da se skine i opere običnim sredstvima za čišćenje koja se koriste u domaćinstvu. Zarotirajte do kraja i fiksirajte prozor u položaju za čišćenje, a zatim skinite filter sa držača filtera. 

Sneg i led

U oblastima sa dužim hladnim periodima u kojima mnogo pada sneg na krovu mogu da se akumuliraju velike količine snega i leda i VELUX krovni prozor može da bude prekriven snegom i ledom duže vreme.  

Kada temperatura poraste, prozor će često biti jedno od prvih mesta na kojima sneg i led počinju da se tope.

Važno je da se obezbedi da voda uvek može da se odliva sa krova i iz oluka oko njega.