ALUMINIJUMSKE I PVC ROLETNE

Stvorite osećaj sigurnosti i  privatnosti. Aluminijumske i PVC roletne miljenice su arhitekata širom sveta, a ubrajaju se i u goruće trendove u Srbiji, a stil, bezbednost, i funkcionalnost podižu na viši nivo.

Lukić Rolet Beograd garantuje da su aluminijumske i PVC roletne iz naše ponude pouzdana investicija za budućnost. Naše aluminijumske i PVC roletne pravljene su po meri, te savršeno odgovaraju svakom tipu prozora.

Aluminijumske i PVC roletne naše firme, izdržljive su, te mogu da podnesu i najveće ekstreme kada su vremenske prilike u pitanju. To je veoma važno jer ove roletne predstavljaju bitnu zaštitu za prozore.

ALUMINIJUMSKE I PVC ROLETNE KOJE NUDI LUKIĆ ROLET PRAVE RAZLIKU

Lukić Rolet iz Beograda u svojoj ponudi nudi dve vrste roletni: aluminijumske i PVC roletne.  Aluminijumske roletne su izrađene od aluminijuma i odlikuju se vrhunskim kvalitetom. Stubovi se sastoje iz dve komore sa četkicama koje su tu da prilikom vetra spreče lupanje lamela. Odličan su izolator, jer su lamele punjene poliuretanom. A u kutiji aluminijumskih roletni postoji sistem koji sprečava da se roletna zaglavi.

ROLETNE VRHUNSKOG KVALITETA

Sa druge strane PVC roletne su izrađene od plastike, ali je bitno napomenuti da je lamela koja izlazi iz kutije napravljena od čistog aluminijuma, i ona daje dodatnu stabilnost kompletnom sistemu, kao i potrebnu težinu da PVC roletna krene. Napominjemo da je maksimalna širina PVC roletne koju obuhvata garancija do 150cm.

Sam mehanizam aluminijumskih i PVC roletni je sastavljen od osmougaonih oklagija, i one se nalaze na kugličnim ležajevima. A same roletne imaju opciju ugradnje bravica u aluminijumsku lamelu koja se nalazi na kraju. Za podizanje i spuštanje roletni se koristi gurtna ili kanap, a nudimo i ugradnju elektro motora sa daljinskim ili zidnim prekidačem, koji daje poseban komfor.

ALU I PVC ROLETNE – CENA

Cena ALU i PVC roletni zavisi od nekoliko faktora. Pre svega od materijala od kog su izrađene, da li je to aluminijum ili plastika. Zatim od mehanizma za podizanje roletni za koji se odlučite, da li će to biti klasično podizanje – ručno uz pomoć kanapa, pomoću prekidača ili daljinskom komandom. Napominjemo i da je u cenu uračunato merenje i montaža ALU i PVC roletni.

Cene roletni koje se nalaze u našoj ponudi su pristupačne i prate kvalitet koji nudimo. Kontaktirajte nas i dobićete sve potrebne informacije koje vas interesuju.

ČESTA PITANJA – ALU I PVC ROLETNE

DA LI SU BOLJE ALU ILI PVC ROLETNE? I KOJA JE RAZLIKA?

PVC i ALU roletne imaju istu funkciju da Vas zaštite od sunčeve svetlosti, da zaštite stolariju i što je najbitnije stvaraju odličnu zvučnu i termo izolaciju. Pored toga što se razlikuju od materijala od kog su izrađene, aluminijumske roletne su  čvršće nego plastične što se tiče prozora sa većim širinama. Razlika je i u tome sto su ALU roletne punjene poliuretanom, i u kutiji postoji sistem protiv zaglavljivanja istih.

DA LI JE BOLJE KORISTITI GURTNU ILI KANAP ZA PODIZANJE ROLETNI?

Poslednjih par godina sistem sa gurtnom se radi jako retko, zato što je kanap dosta čvršći, buši se mnogo manje rupa u samom prozoru, i najbitnije, kada se prozor probuši ubacujemo savitljivu spiralu, kroz koju prolazi kanap – tako da je nemoguće doći do pucanja istog.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU ZATVARANJA TERASA PVC STOLARIJOM I ALU ROLETNAMA?

Kada se terasa zatvori PVC stolarijom dobijate efekat „staklene baste“, dok sa zatvaranjem ALU roletnama vazduh  uvek cirkuliše – podizanjem ili spuštanjem dozirate količinu svetla koja je potrebna. Montiranjem ALU roletni dobijate potpunu iskorišćenost terase, dok sa  prozorima  umanjujete površinu terase prilikom otvaranja prozora.